3 kreativa tips på hur du ger det nya året en rivstart!
Home > All > 3 kreativa tips på hur du ger det nya året en rivstart!
Relaterade artiklar
Hur ni spelar Vertellis onlineDetta är min berättelse...Sex presentidéer inspirerade av Mindfulness
Teman
ArbetslivsbalansFamilj & VännerJulklapparKärlek & RelationerOm VertellisPersonlig Utveckling
Vanessa Rappa - 21/11/2019

Bye bye 2019! 3 kreativa tips på hur du ger det nya året en rivstart! 


Det nya året är snart här! Tiden innan årsskiftet är ett ypperligt tillfälle att blicka tillbaka på året som gått, reflektera över om allt som du har lärt dig för att sedan starta året med full kraft! En av de absolut bästa sätten (enligt oss) hur du skapar en tydlig bild över sina framtida mål är att spela… Vertellis Holidayutgåvan! Tillsammans med dina kollegor, vänner och familj kommer du att dela med dig av dina drömmar och mål för det ny året samt stötta varandra i processen! 


Bart, en av Vertellis grundare, har redan skrivit ett blogginlägg om hur du lyckas med att uppnå dina mål samt hålla dina nyårslöften under 2020. I detta blogginlägg, vill vi inspirera och stötta dig ännu mer så att du känner dig extra taggad när du vaknar upp, onsdagen den 1:e januari 2020.

Tipsen vi vill dela med oss av idag kan du göra ensam, men enligt oss, blir de ännu bättre i grupp. Men du väljer såklart själv vad som blir bäst för dig. Antingen kör du ett solo race eller så bjuder du in några vänner och startar en ny nyårstradition!
Oavsett vad du än väljer, är vi säkra på att du kommer ha kul!

 


3 kreativa tips att inviga det nya året med!

 

1. Skapa en “vision board"
2. Skapa en tidskapsel
3. Gör minnena till konst
4. BONUSTIPS: Vertellis Holidayutgåvan

 

1) Skapa din egen och personliga “vision board”

 

Om du redan har läst Barts blogginlägg, har du säkert redan fått större klarhet över dina mål för nästkommande år. Men, var förvarar du dessa mål? Är de i en app på din telefon? Uppskrivna snyggt och rent i din dagbok? Nerkraffsade på baksidan av ett gammalt kvitto? 

Det kanske kan fungera till en början, men efter ett tag blir det problematiskt att endast ha dina mål samlade på ett ställe. Listan kan försvinna, tappas, raderas… OCH du kommer förmodligen inte se dina mål varje dag. Det är som man säger “out of sight, out of mind”. 

Vore det inte bättre om du hade kunnat samla dina mål på ett ställde där du dagligen ser dem? Som en daglig påminnelse som både inspirerar och motiverar dig! Det är just därför du ska skapa din alldeles egna vision board! 

Efter du tänkt ut dina mål, önskningar och drömmar för nästkommande år, skriv ner och rama in dem. Häng sedan upp din vision board på en plats där du ser den varje dag, t.ex. i sovrummet eller kanske i hallen? 

För att göra din tavla ännu mer personlig, låt förskolebarnet i dig komma fram igen, pyssla lite helt enkelt! Du kan använda gamla tidningar, bilder eller citat, låt kreativiteten flöda! Använd vad du vill så länge det inspirerar och påminner dig om allt du vill uppnå! 

 

 

2) Skapa en tidskapsel 

 

Skriv ett brev till ditt framtida jag och samla ihop några meningsfulla souvenirer. Skriv ner allt du önskar att uppnå nästa år plus dina lärdomar från förra året. Brevet ska vara riktat till dig själv och formulera det så personligt som möjligt. Om du känner dig extra manad, kan du även införskaffa dig en fin liten låda och lägga ner alla saker som du samlat ihop. Minnen och saker som du associerar med dina mål och drömmar!

Om du gör detta i en grupp, är det väldigt fint om alla läser upp vad de skrivit i sina brev för varandra. Oftast blir det många styrkekramar och peppande ord till varandra! Men även om du gör det ensam är detta en fin och emotionell stund för dig själv där du verkligen uppmärksammar dina innersta drömmar och mål. 

Det är som du ger dig själv en present som du får lov att öppna ett år senare.

 

3) Gör minnena till konst 

 

En bild säger mer än tusen år, visst är det så? Använd vattenfärger, tuschpennor eller skissa en teckning med en blyertspenna - gör det som får dig att känna dig kreativ! 

Ett alternativ är att måla en tavla som återspeglar ditt senaste år: dina insikter, dina finaste upplevelser, människor du träffat - fantasin har inga gränser! Ett annat alternativ är att måla/skapa en bild som symboliserar alla dina önskningar och mål för nästkommande år. 

Visualisera ditt år i bilder, färger och symboler. Precis som med din vision board, kan du hänga upp denna bild var du vill i ditt hem så du ständigt blir påmind om vad du vill uppnå. 


 

Bonustips: För fler meningsfulla samtal på nyårsafton

Vad som kan göra en nyårsafton extra speciell är… Vertellis Holidayutgåvan. Vertellis egna lilla guldklimp! Spelet består av många givande frågor som hjälper dig att reflektera över året som gått samt sätta upp mål för nästkommande år. Alla som spelar får chansen att dela med sig av sina bästa stunder från 2019 samt sina drömmar för 2020!

Om du är orolig att spelet inte kommer tas emot väl bland dina vänner eller familjemedlemmar, att de inte är lika öppna för att dela med sig av sina tankar och känslor som du är… så förstår vi det! Då rekommenderar vi att ta små steg framåt. Börja till exempel med att lägga ut ett kort på allas tallrikar och be dem dela med sig av sitt svar med sin bordsgranne eller om man vill, utbringa en skål och där svaret är talet! Om du märker att dina gäster tycker detta är trevligt, lägg då ut fler kort och låt samtalen flöda!

Vi har även skrivit ett blogginlägg som heter “Hur du får människor att öppna upp när ni spelar Vertellis!”. Här har vi samlat bra och uppmuntrande tips på hur du får dina nära och kära att öppna upp med hjälp av Vertellis Holidayutgåvan!

 

Nu är vi så nyfikna!

 

Kommer du att prova någon av tipsen? Har du egna tips som hjälper dig att reflektera och förbereda inför det nya året? Lämna gärna en kommentar!

Alla i Team Vertellis önskar dig ett riktigt gott nytt år och all lycka till år 2020. Tack för ditt stöd <3 

 

Vertellis Holidayutgåvan
Vertellis Holidayutgåvan
279 kr

Njut av härliga stunder (helt offline) tillsammans med dina nära och kära under jul & nyår med detta unika frågekortspel från Vertellis!

Prioritera genuina samtal, ökad förståelse och mer uppmärksamhet istället för överflöd av mat, dryck och dekorationer. Reflektera över året som gått samt dela drömmar och planer för nästkommande år, tillsammans med de du bryr dig om. Perfekt för vänner, familj och kollegor.

 • Det bästa spelet för jul & nyår
 • Spelas redan av mer än två miljoner människor runt om i världen
 • Sålt slut fem år i rad långt innan julafton

   Läs mer

   Customer Reviews

   Based on 119 reviews
   82%
   (97)
   18%
   (22)
   0%
   (0)
   0%
   (0)
   0%
   (0)
   E
   Erika Bohm
   Holiday utgåva.

   Lyfte vårt julfirande till dit vi alltid önskade den. Kan inte få bättre julklapp än att höra nära och kära berätta om allt spännande, glädjande, rörande och svåra som finns inom dem.
   Det berikar livet på djupet. Tack 🙏

   Tack Erika för dina fina ord! Så underbart att höra att vi hjälpt er att få en minnesvärd jul! Vi hoppas att ni fortsätter traditionen med att använda Vertellis Holidayutgåvan även kommande år. :)

   Å
   Åke Lantz
   Spel för flera generationer!

   Trodde inte spelet skulle passa för hela familjegruppen som var mellan 10-70 år men det gjorde det verkligen!

   Vilken härligt blandning av åldrar! Det gläder oss enormt att höra att ni fått kvalitetstid tillsammans och haft en fin stund ihop. God fortsättning!

   H
   Hanna t.

   Super bra spel för hela familjen för att komma varandra närmre och lära känna varandra på djupet