Detta är min berättelse...
Home > All > Detta är min berättelse...
Relaterade artiklar
4 frågor för att ta reda på vad som gör dig lycklig7 tips för att förbättra din koncentration när du jobbar hemifrånAtt bygga starka familjeband: Hur du byter ut skärmtid mot familjetid
Teman
ArbetslivsbalansFamilj & VännerJulklapparKärlek & RelationerOm VertellisPersonlig Utveckling
Vanessa Rappa - 01/10/2021

Om hur jag föll pladask för dagboksskrivande och hur det hjälpte mig att bygga en starkare relation till mig själv och andra.

Jag heter Bart och en av grundarna till Vertellis.

Jag delar gärna min egen berättelse med dig. Vill du lyssna?

Efter gymnasiet började jag på universitetet. Jag förstod redan under mitt första år att det inte var rätt väg för mig. Så jag hoppade av och bestämde mig för att lämna universitetet bakom mig, för alltid.
Alla sa att det skulle bli svårt för mig utan examen från universitetsstudier. Trots att jag var trygg i mitt beslut, fick deras ord mig att känna mig ganska orolig och osäker. Jag var tvungen att hitta ett sätt att lära mig, växa och utvecklas utan att behöva studera på universitetet. Det gjorde jag också, det blev dagboksskrivandet som hjälpte mig med det.
Efter att ha skrivit dagbok i över 15 år och inspirerat miljoner människor runt om i världen att göra detsamma, har jag lärt mig detta:

Var inte en perfektionist.

Du behöver inte skriva varje dag, så länge du gör det för att du gillar det. Fokusera på själva upplevelsen och hur den får dig att känna, snarare än att göra den till en av alla sakerna på din ”att-göra”-lista. Här är ett tips: Ställ dig själv följande två frågor när du reflekterar över din dag: Vad går bra? Vad kan bli bättre?

Genom att ställa de frågorna fokuserar du på det positiva och undviker negativa tankar, vilket annars är ett vanligt misstag när en skriver dagbok!
Vad hände mer när jag började skriva dagbok? Min relation till min familj förbättrades och jag blev mer medveten om mina relationer. Just det, en annan sak: Jag känner mig lyckligare och dagarna flyger inte bara förbi, som de brukade göra. Jag känner mig mer närvarande i nuet och att jag har kontroll och jag sover mycket bättre!

En annan anledning till att dagboksskrivandet fungerar så bra för mig är att det hjälper mig att spendera mindre tid online och på min telefon. Det är bara jag, min penna och min dagbok. Old-school offline, i all sin enkelhet!
Jag ser fler och fler människor runt mig som har börjat skriva dagbok. Fler och fler människor har en vilja att reflektera (offline). Det gör mig glad på riktigt att se att människor tittar inåt och medvetet bestämmer sig för maxa sina dagar och sitt liv.

Snabbspolning fram till idag

Eftersom jag skulle vilja dela min kärlek till dagboksskrivande med hela världen, samlade jag ett fantastiskt team och tillsammans skapade vi vår Mindfulness-dagbok ”Vertellis Chapters”. Denna dagbok är full av reflekterande frågor, citat och talesätt, inspirerande berättelser och övningar som kan bli några av livets mest viktigaste lektioner. 
Det fantastiska med Vertellis Chapters är att varje enskilt kapitel - det finns totalt 13 - har ett tema. Till exempel: övertygelser och självbild, positivitet, komfortzon, att påverka din lycka, förhållandet till dig själv och andra och släppa taget och växa.

Grunden i denna dagbok är baserad på stoicism, buddhism, positiv psykologi och otaliga självhjälpsböcker. Om du vill veta mer kan du läsa allt om det HÄR.

Inte illa för en kille som hoppade av universitetet ;)

Jag hoppas att min berättelse kommer att inspirera dig att börja skriva dagbok du också! Jag vet att jag kommer att fortsätta göra det i många år framöver.
Jag kan inte tänka mig en bättre present. Investera i dig själv och upplev skillnaden i dina relationer, i ditt mentala välbefinnande och en ökad känsla av samhörighet till omvärlden. Mitt råd: Gör det!

Med allt som händer i världen, kan en paus, lite egentid och positivitet kan göra all skillnad för att hålla dig lycklig och frisk mentalt!

Jag skulle gärna vilja höra var du tycker om om Vertellis Chapters (eller dagboksskrivande i allmänhet) maila mig på: bart@vertellis.nl.
Vi hörs snart!

All Kärlek,

Bart

Vertellis Holidayutgåvan
Vertellis Holidayutgåvan
279 kr

Njut av härliga stunder (helt offline) tillsammans med dina nära och kära under jul & nyår med detta unika frågekortspel från Vertellis!

Prioritera genuina samtal, ökad förståelse och mer uppmärksamhet istället för överflöd av mat, dryck och dekorationer. Reflektera över året som gått samt dela drömmar och planer för nästkommande år, tillsammans med de du bryr dig om. Perfekt för vänner, familj och kollegor.

 • Det bästa spelet för jul & nyår
 • Spelas redan av mer än två miljoner människor runt om i världen
 • Sålt slut fem år i rad långt innan julafton

   Läs mer

   Customer Reviews

   Based on 119 reviews
   82%
   (97)
   18%
   (22)
   0%
   (0)
   0%
   (0)
   0%
   (0)
   E
   Erika Bohm
   Holiday utgåva.

   Lyfte vårt julfirande till dit vi alltid önskade den. Kan inte få bättre julklapp än att höra nära och kära berätta om allt spännande, glädjande, rörande och svåra som finns inom dem.
   Det berikar livet på djupet. Tack 🙏

   Tack Erika för dina fina ord! Så underbart att höra att vi hjälpt er att få en minnesvärd jul! Vi hoppas att ni fortsätter traditionen med att använda Vertellis Holidayutgåvan även kommande år. :)

   Å
   Åke Lantz
   Spel för flera generationer!

   Trodde inte spelet skulle passa för hela familjegruppen som var mellan 10-70 år men det gjorde det verkligen!

   Vilken härligt blandning av åldrar! Det gläder oss enormt att höra att ni fått kvalitetstid tillsammans och haft en fin stund ihop. God fortsättning!

   H
   Hanna t.

   Super bra spel för hela familjen för att komma varandra närmre och lära känna varandra på djupet