Sex presentidéer inspirerade av Mindfulness
Home > All > Sex presentidéer inspirerade av Mindfulness
Relaterade artiklar
Investera i dina relationer över jul: det börjar med dig!10 meningsfulla presentidéer till mors dag som kommer att stärka er relation!4 frågor för ett starkt & hälsosamt förhållande i (corona-) kris!
Teman
ArbetslivsbalansFamilj & VännerJulklapparKärlek & RelationerOm VertellisPersonlig Utveckling
bart kloosterhuis - 15/11/2021

Sex presentidéer inspirerade av Mindfulness: Boosta positivitet & lycka samt investera i dina viktigaste relationer!

Skippa presenter som kalsonger, strumpor eller den senaste teknikprylen! Vi på Vertellis älskar meningsfulla presenter! Det finns så många sätt att visa dina nära och kära hur mycket du bryr dig om dem. Du kan ge bort en delad upplevelse, ett härligt samtal eller tid till självreflektion! Fortsätt läsa för att ta del av våra sex bästa presenttips inspirerade av mindfulness och ta gärna en titt i vår webbshop! Där hittar du presenter som skapar minnen för livet.  

Finns det människor i ditt liv som redan tycks ha allt när det kommer till presenter och gåvor? De är lyckliga och nöjda med sin tillvaro, men du skulle ändå vilja fira dem på särskilda tillställningar såsom födelsedagar och julafton. Låter det bekant? 

Om svaret är ja, då är detta blogginlägg något för dig! Idag delar vi med oss av 6 genomtänkta presentidéer som inte endast kommer att göra någon glad, de kommer även skapa minnen för livet - det lovar vi!

Sex genomtänkta presentidéer:

 1. Ge bort tid tillsammans
 2. Ha meningsfulla samtal med Vertellis Holidayutgåvan
 3. Skicka ett tacksamhetsbrev
 4. Gör ett fotoalbum
 5. Plantera ett träd 
 6. Ge bort tid med Vertellis Chapters

1. Ge bort tid TILLSAMMANS

Vad skapar fler delade minnen än att hitta på något tillsammans? Du kommer förmodligen inte minnas ett par jeans eller en tröja för resten av livet (det är kanske till och med glömt efter några år!). Även fancy tekniska prylar som gör dig superglad i stunden kommer förmodligen också i slutändan hamna i loppislådan.  

En delad upplevelse däremot, är ett minne för livet! Denna present är särskilt fin när den ges bort till någon som du inte träffar dagligen.  

Några av våra favoritidéer: gör en egen matlagningskurs och dela med dig av ett recept som du fick med dig hem från din senaste resa, planera en picnic i naturen, köp biljetter till en föreställning. Hur mycket pengar du spenderar är inte vad som är viktigt - presenten kan vara helt gratis! Allt som betyder något är att ni spenderar tid tillsammans. Låt fantasin flöda! Man and woman having picnic on blanket with wine and grapes.

2. Ha meningsfulla samtal med hjälp av Vertellis Holidayutgåvan

Fördelen med denna present är rätt uppenbar: du kan använda den samma dag och skapa fina minnen direkt! 

Personligen ger jag bort Vertellis Holidayutgåvan på julafton eller födelsedagar och jag blir alltid lika överraskad över hur fina samtalen blir.

Holidayutgåvan är ett frågekortspel som innehåller frågor som tillåter dig att reflektera över året som gått samt dela mål och drömmar för nästkommande år. Trots att många människor använder detta spel under jul & nyår, kan du spela flera gånger, närsomhelst under året.

Besvara frågor som: “Vilket ögonblick skulle du helst återuppleva?” och “Vad vill du uppnå under det kommande året?” Det är helt otroligt hur många djupa samtal som kan uppstå när du ställer sådana frågor - trots att ni känt varandra i flera år! 

Two women smiling and playing Vertellis Holiday Edition

3. Skicka ett tacksamhetsbrev

Detta är en speciell tradition från mig. Varje jul skickar jag tacksamhetsbrev till de som inspirerat mig. I breven beskriver jag vad jag uppskattar med relationerna, minnen vi delar och stunder då jag var extra tacksam för deras kärlek och stöd. Avslutningsvis tackar jag dem för att de är en del av mitt liv!

Reaktionerna är alltid detsamma: alla är glada och uppskattar alla fina ord. 

Men dessa tacksamhetsbrev är inte endast menade för julafton. De kan delas ut vid födelsedagar, bröllop, baby showers etc. 

Jag har dock en regel när det kommer till tacksamhetsbrev: endast POSITIVA saker skrivs ner! En annan cool sak med att skicka tacksamhetsbrev: när du skriver ett sådant brev, är det även en present till dig själv. Det är fantastiskt att reflektera över hur många underbara människor som finns i ens liv! 

Fountain pen on letter with flowers sitting on paper.

4. Gör ett fotoalbum 

Efter du läst delen om tacksamhetsbrevet, dök kanske ett särskilt minne upp? En resa med någon du håller kär, ett bröllop eller en födelsedagsfest. Varför inte använda denna upplevelse för att skapa ett fotoalbum? Detta är inte endast väldigt roligt, det stärker även känslor av gemenskap med mottagaren av fotoalbumet.  

Five friends taking photograph and smiling

5. Plantera ett träd

Denna fina present är inte endast för vår planet, utan det är även något som kommer att sammanföra dig och mottagaren för alltid! 

Om du för närvarande inte har en stor trädgård att plantera ett träd i, spana då in vi-skogen!

De utbildar småbönder i länder såsom Kenya, Rwanda, Uganda och Tanzania i trädplantering. Bönderna får, genom deras hjälp och utbildning, en möjlighet att ta sig ur fattigdom.

Little girl in blue shirt bent over holding planter.

6. Ge bort TID med Vertellis Chapters

De flesta av oss gör tid för hushållsarbete, vårt jobb, vänner, sin partner och alla andra viktiga saker i livet… men gör du tid för dig själv? Tid som du avsiktligen spenderar helt ensam, där du reflekterar och laddar batterierna? När vi inte ger oss själva dessa stunder där vi får “skärma av”, känner vi oss ofta stressade och trötta.

Med Vertellis Chapters kan du hjälpa någon att undvika detta genom att ge bort “tid” i present. Denna unika mindfulness-dagbok tillåter mottagaren att medvetet göra tid för sig själv varje dag - även om det bara är i några minuter. De kommer besvara frågor som: “Vad är jag tacksam för idag?” samtidigt som de kommer att upptäcka vad som motiverar och driver dem.Woman taking time alone and writing in Vertellis Chapters

Vi vill så gärna höra från dig!

Vad tycker du om våra presentidéer? Vilken present skulle du vilja lägga till på listan? 

Skicka ett mail till oss på hello@vertellis.se eller tagga oss med #myvertellismoment på Facebook eller Instagram. Vi ser fram emot att höra från dig! 

Vertellis Holidayutgåvan
Vertellis Holidayutgåvan
279 kr

Njut av härliga stunder (helt offline) tillsammans med dina nära och kära under jul & nyår med detta unika frågekortspel från Vertellis!

Prioritera genuina samtal, ökad förståelse och mer uppmärksamhet istället för överflöd av mat, dryck och dekorationer. Reflektera över året som gått samt dela drömmar och planer för nästkommande år, tillsammans med de du bryr dig om. Perfekt för vänner, familj och kollegor.

 • Det bästa spelet för jul & nyår
 • Spelas redan av mer än två miljoner människor runt om i världen
 • Sålt slut fem år i rad långt innan julafton

   Läs mer

   Customer Reviews

   Based on 119 reviews
   82%
   (97)
   18%
   (22)
   0%
   (0)
   0%
   (0)
   0%
   (0)
   E
   Erika Bohm
   Holiday utgåva.

   Lyfte vårt julfirande till dit vi alltid önskade den. Kan inte få bättre julklapp än att höra nära och kära berätta om allt spännande, glädjande, rörande och svåra som finns inom dem.
   Det berikar livet på djupet. Tack 🙏

   Tack Erika för dina fina ord! Så underbart att höra att vi hjälpt er att få en minnesvärd jul! Vi hoppas att ni fortsätter traditionen med att använda Vertellis Holidayutgåvan även kommande år. :)

   Å
   Åke Lantz
   Spel för flera generationer!

   Trodde inte spelet skulle passa för hela familjegruppen som var mellan 10-70 år men det gjorde det verkligen!

   Vilken härligt blandning av åldrar! Det gläder oss enormt att höra att ni fått kvalitetstid tillsammans och haft en fin stund ihop. God fortsättning!

   H
   Hanna t.

   Super bra spel för hela familjen för att komma varandra närmre och lära känna varandra på djupet