Nyårslöften som håller!
Home > All > Nyårslöften som håller!
Relaterade artiklar
3 effektiva och självreflekterande frågor för att få bättre självkännedom4 frågor för att ta reda på vad som gör dig lycklig7 tips för att förbättra din koncentration när du jobbar hemifrån
Kategorier
ArbetslivsbalansFamilj & VännerJulklapparKärlek & RelationerOm VertellisPersonlig Utveckling
bart kloosterhuis - 04/11/2019
6 frågor som hjälper dig att göra och hålla inspirerande nyårslöften! 
Nyårslöften… antingen älskar eller hatar du dem! Jag (Bart) tillhör de i den förstnämnda gruppen, särskilt sedan jag (tillsammans med Lars och Liz - Vertellis medgrundare) hittade ett sätt där jag faktiskt kunde hålla mina löften.

Oroa dig inte - jag kommer strax att dela med mig av mina lärdomar! Fortsätt läs för att lära dig hur du kan ge dina nyårslöften en ordentlig kick-off inför nästkommande år. 


Vad forskning visar....

Enligt forskning kan du öka dina chanser att hålla dina nyårslöften med 65% om du berättar dem för andra. Men, jag ska ge dig ett ännu bättre tips… 

Om du lägger till ett specifikt villkor tillsammans med ditt nyårslöfte, som t.ex. ett vad eller att du offentligt delar med dig av dina framsteg, ökar du dina chanser att lyckas ännu mer! Jag skojar inte när jag säger med 95%! Yeeees, du läste rätt!

Jag kommer inte skriva ett långt intro för att bevisa att jag har rätt (jag respekterar din tid). Låt oss istället fokusera på den stora frågan: 

 

Hur kan vi använda denna kunskap för att hjälpa dig att hålla och uppnå dina nyårslöften?

 

Om du precis som jag redan har funderat ut dina nyårslöften, strålande! Men, som du säkert redan vet räcker det inte att endast komma på löften. Forskning visar att endast 8% faktiskt håller sina nyårslöften.

Men… det behöver inte betyda att du är en av dem! Om du delar med dig av dina nyårslöften med familj, vänner eller kollegor ökar du dina chanser för att lyckas.

 

 

Så, hur gör du det på bästa sätt? 

Steg 1: Först av allt, skriv ner dina löften för nästkommande år. Formulera dem så specifikt du kan och låt inte självtvivel begränsa dig!

Tycker du att det är svårt att komma på nyårslöften? Nedan delar jag med mig av sex frågor som kommer att hjälpa dig! 

Steg 2: Dela nu in dina löften i olika kategorier såsom: familj, vänner, kärleksrelationer, jobb och personlig utveckling.

Steg 3: Fundera ut ett kul sätt där du kan dela med dig av dessa mål och löften i en grupp - var kreativ! Ett tips är att dela med dig av dina “familjelöften” med familjen, “jobblöften” med kollegor etc. Men hur du i slutändan väljer att gå tillväga är helt upp till dig! (Fortsätt läsa för att ta reda på hur jag gör…)

Verktyget jag använder mig av för att dela med mig av mina nyårslöften

Som medgrundare av Vertellis, har jag varit med och skapat ett frågekortspel: Vertellis Holidayutgåvan. Syftet med spelet? Att öka gemenskap genom att reflektera över året som gått samt dela med sig av mål och drömmar för nästkommande år tillsammans med de du bryr dig om.  

Vårt mål: att dela detta spel med så många människor som möjligt. För att hålla det kort, vad som startade som ett handskrivet kortspel har under tre års tid fått viral spridning runt om i världen. Vi förväntade oss aldrig detta, eller hoppades ens på det. Men en sak är säker, idag är vi otroligt stolta! 

Ge dig själv ett försprång inför nästkommande år med hjälp av dessa sex inspirerande frågor från Holidayutgåvan, särskilt utvecklade för att få dig att fundera över dina nyårslöften: 

 

 1. Vilken vana vill du ta med dig in i det nya året?
 2. Vilken dålig vana vill du bli av med?
 3. Vad hoppas du att göra för första gången i ditt liv?
 4. Vem vill du ge mer uppmärksamhet åt?
 5. Vad kommer du att göra som ingen skulle förvänta sig av dig?
 6. Vad kommer du göra för att det kommande året ska bli lika bra, om inte bättre än det senaste året?

 

Om jag väckte ditt intresse, ta en stund och lär dig mer om Holidayutgåvan. Detta är inte ett “vanligt” spel. Dessa tankeväckande frågor är kända för att framkalla många kramar, tårar och skratt. Meningsfulla samtal med människor som är viktiga för dig - det är vad Vertellis Holidayutgåvan handlar om.

 

För att komma tillbaka till forskningsresultaten jag nämnde i början. Efter du spelat Vertellis, har du boostat dina chanser att hålla dina nyårslöften från 8% till 65%. 

Siktar du på 95%? Gör det till en tradition att spela Vertellis med familj och vänner. Uteslut inte dina karriärmål - spela även med dina kollegor! Tillsammans kan ni hjälpa varandra att nå 95%.

Oavsett om du inte gör som tusentals människor runt om i världen och spelar Vertellis under jul och nyår, önskar jag dig ändå all framgång i världen och ett fantastiskt nytt år!


High five,

Bart

 

Källa:

 1. https://medium.com/the-mission/the-accountability-effect-a-simple-way-to-achieve-your-goals-and-boost-your-performance-8a07c76ef53a
 2. https://nypost.com/2018/12/21/new-years-resolutions-last-exactly-this-long/


Vertellis Holidayutgåvan
Vertellis Holidayutgåvan
200 kr 220 kr

Njut av härliga stunder (helt offline) tillsammans med dina nära och kära under jul & nyår med detta unika frågekortspel från Vertellis!

Prioritera genuina samtal, ökad förståelse och mer uppmärksamhet istället för överflöd av mat, dryck och dekorationer. Reflektera över året som gått samt dela drömmar och planer för nästkommande år, tillsammans med de du bryr dig om. Perfekt för vänner, familj och kollegor.

 • Det bästa spelet för jul & nyår
 • Spelas redan av mer än två miljoner människor runt om i världen
 • Sålt slut fem år i rad långt innan julafton

   Läs mer

   Customer Reviews

   Based on 115 reviews
   81%
   (93)
   19%
   (22)
   0%
   (0)
   0%
   (0)
   0%
   (0)
   P
   Per-Eric Nestorzon
   Kanonkul familjespel

   Bästa sättet att avsluta en nyårsfest med familjen!!!!

   C
   Charlotte Olsson
   Väldigt nöjd kund

   Hos Vertellis är varje köpupplevelse personligt, mött med hög service samt känner sig värdefull som kund. Leverear produkter med hög kvalitetet med en intention att skapa mer connection. Är väldigt förtjust i deras produkter och uppskattar deras servicegrad att möta kunden.

   K
   Karin Lidmar
   sanning och påhitt

   Jag gillar att man kan välja nivå mellan allvar och skoj. Vi hade väldigt trevligt när vi väntade in det nya året med vuxna barn och deras tonåringar. Då mest skoj.

   Vad härligt att ni funnit glädje tillsammans med Vertellis! Vi hoppas att ni fortsätter att ha det skoj och trevligt ihop även i fortsättningen.