5 tips för ett lyckligt förhållande
Home > All > 5 tips för ett lyckligt förhållande
Relaterade artiklar
6 tips hur du kan utöva okomplicerad mindfulnessHur du får människor att öppna upp när ni spelar Vertellis!3 kreativa tips på hur du ger det nya året en rivstart!
Kategorier
ArbetslivsbalansFamilj & VännerKärlek & RelationerOm VertellisPersonlig Utveckling
Author's avatar
Tessa Brennan - 22/11/2019

Kom varandra närmare i dagens digitaliserade värld: 5 tips för ett lyckligt förhållande 

 

Alla kärleksrelationer har sina ups and downs - vilket är helt normal! Trots denna vetskap, är det lätt hänt att man jämför sin egen relation med andras och tänker: “De är verkligen sååå lyckliga - undra vad deras hemlighet är?” 


Vi alla vet att det inte finns ett hemligt recept för ett lyckligt förhållande. I slutändan är det du och din partner som bestämmer vad som fungerar bäst för er. Idag däremot, ska vi dela med oss av 5 tips för ett lyckligare förhållande! Vi ber dig att läsa detta med ett öppet sinne (och hjärta). Man vet aldrig, kanske lär du dig någonting från värdefullt? 


 

Hur ser egentligen ett lyckligt förhållande ut?

Jag - Vanessa - från Vertellis Tyskland - firade nyligen en årsdag med min pojkvän. Vi beslutade oss för att använda denna dag för att reflektera över vårt förhållande och besvara denna fråga.

Vad som slog mig är att alla människor är verkligen helt unika. Vi alla har olika värderingar över vad som är viktigt i en relation. När du däremot träffar en person som delar samma värderingar som du, då tror jag att du har hittat rätt!


Vad jag värdesätter mest är: tillit, humor och stöd. Jag kan verkligen säga att min pojkvän är min största cheerleader och stöttar mig i vått och torrt.


Eftersom vi alla är så olika, har säkert du andra kvaliteter som du värdesätter för en lycklig relation. Det viktigaste är bara att vara medveten om dessa “bas-värderingarna” sen kan du och din partner påbörja finliret! ;)

5 tips för ett lyckligt förhållande:

 1.   Skapa gemensamma intressen 
 2.   Förstå ert “kärleksspråk” 
 3.   Acceptera varandras beslut  
 4.   Ge varandra utrymme 
 5.   Uppmärksamma er individuella lycka 

 1. Skapa gemensamma intressen

 Vad skiljer sig lyckliga par från olyckliga? De gör tid för varandra i vardagen. Ett gemensamt intresse är kanon då det skapar en naturlig stund där bägge parter möts och har kul, tillsammans! 

 

Till exempel, om ni bägge två tycker om att laga mat, planera då in att på onsdagar är det alltid dags för ett nytt recept! Eller tycker ni om träning? Kör löprundan tillsammans någon gång i veckan. Genom att regelbundet delta i något som ni bägge två älskar kommer ni att skapa många magiska stunder tillsammans som i slutändan bidrar till ett starkare och lyckligare förhållande. 


Att ha gemensamma rutiner är även ett bra sätt för att stärka ert förhållande. Jag och min pojkvän besvarar frågor från Vertellis Relationsspelet en gång i veckan. Det har blivit en speciell stund för oss som vi alltid längtar efter! 


För en kväll fylld med meningsfulla samtal och reflekterande frågor tillsammans med din partner, spana då in Vertellis Relationsspelet.  

 

 

2. Förstå ert “kärleksspråk” 

 Alla ger och tar emot kärlek på olika sätt. Enligt Gary Chapmans “Love Language Quiz” finns det fem olika sätt att visa kärlek på: fysisk beröring, bekräftande ord, kvalitetstid, utförande av tjänster och gåvor. 


Det är väldigt intressant att göra testet tillsammans med sin partner. Det hjälper er att bli bättre på hur ni ska visa kärlek för varandra i vardagen. Efter testet, vet ni exakt hur bägge två vill ge och ta emot kärlek. Med hjälp av testet kommer ni även få mer klarhet över era individuella behov och hur ni kan kommunicera dessa med varandra på bästa sätt. 


Ju mer du och din partner utvecklar förståelse för varandra, desto starkare blir er relation! 

 

 

3. Acceptera varandras beslut  

 Ibland finns det situationer i ens liv där vi behöver ta viktiga beslut. Beslut gällande sin karriär, sina vänner, sin familj eller sådan som rör dig själv. 

 

I dessa situationer är det viktigt att acceptera din partners beslut - oavsett om du skulle gjort på ett annat sätt om du var i hens skor. En viktig del i ett bra förhållande är att finnas till för varandra, lyssna och ge råd - men i slutändan alltid respektera varandras beslut. 

 

 

4. Ge varandra utrymme 

 Oavsett om ni är ett starkt team i en lycklig relation, är det viktigt att fortfarande vara en självständig individ. Trots att du är i ett förhållande ska du inte behöva ge upp personliga drömmar och behov. 


Det kan till och med stärka er relation om du och din partner har individuella mål som ni kan diskutera för att sedan stötta och inspirera varandra! Trots att den första delen av detta blogginlägg handlade om att skapa gemensamma intressen, är det ändå viktigt att få sin egentid och uppnå sina egna mål! 

 

 

5. Uppmärksamma er individuella lycka 

Om du inte börjar med ditt egna välmående, kommer ingen av ovanstående tips hjälpa på lång sikt. När du tar tid för dig själv och investerar i din personliga lycka, kommer du snabbt märka att du orkar ge så mycket mer i ditt förhållande. Om du inte är tillfreds med dig själv är det lätt hänt att detta spiller över på ditt förhållande och att du tar ut din frustration på din partner. 


För att behålla min inre balans, tycker jag om att använda vår mindfulness-dagbok Vertellis Chapters. Den ger mig stunder för mig själv där jag får lov att reflektera och skriva ner mina tankar. Denna lilla bok hjälper mig att fokusera på allt positivt i livet, vilket i sin tur ger mig så mycket mer energi och glädje!

Ett lyckligt förhållande börjar med DIG!

 

Vad gör du för att vara i ett lyckligt förhållande?

Finns där något i detta blogginlägg som du och din partner redan gör? Har vi missat ett viktigt tips?

Hör gärna av dig till oss genom att lämna en kommentar nedan. Det är så vi inspirerar varandra!

 

Om författaren
Author's avatar
Tessa Brennan

Tessa's BIO goes here. It is possible to include basic formatting and hyperlinks. Please keep in mind that the name has to match exactly for this section to appear on the corresponding blog posts.

Vertellis Holidayutgåvan
Vertellis Holidayutgåvan
220 kr

Njut av härliga stunder (helt offline) tillsammans med dina nära och kära under jul & nyår tack vare detta frågekortspel från Vertellis Holidayutgåvan!

Prioritera genuina samtal, ökad förståelse och mer uppmärksamhet istället för överflöd av mat, dryck och dekorationer. Reflektera över året som gått samt dela drömmar och planer för nästkommande år, tillsammans med de du bryr dig om. Perfekt för vänner, familj och kollegor.

 • Det bästa spelet för jul & nyår
 • Spelas redan av mer än två miljoner människor runt om i världen
 • Såldes ut fem år i rad långt innan julafton
   View product

   Customer Reviews

   Based on 105 reviews
   81%
   (85)
   19%
   (20)
   0%
   (0)
   0%
   (0)
   0%
   (0)
   L
   Linn Holstensson
   Toppen!

   Bara toppenprodukter, och toppenservice! Kommer fortsätta handla mina böcker härifrån ❤

   A
   Anonym
   Hjälpsam.

   Fin bok som hjälper en att samla tankarna när man ska skriva.

   M
   Maria Bergström

   Vertellis Holidayutgåvan