Varukorg

“Fast” hemma? Underhåll dina barn med hjälp av dessa 6 tips!

bart kloosterhuis

“Fast” hemma? Underhåll dina barn med hjälp av dessa 6 tips!

“Maaaammmaaa, nu gör hon det igen!”. Det var alltid samma visa på varje semester. Efter några dagar av retandes, började jag och min syster alltid slåss på riktigt. Nu, när många av oss är tvungna att vara mer inomhus, gissa vad som kan hända… förutom coronakrisen, behöver vi även handskas med syskonkrisen. Men, som tur är har vi sammanställt 6 roliga (och lekfulla) tips på hur denna tid tillsammans kan vara lite mer smärtfri och lärorik! Den absoluta vinnaren: “komma överens tröjan” 

En väldigt smart mamma tänkte en gång i tiden “skitsamma, bara gör det”. Hon hämtade en sax och började klippa i den så att öppningen på tröjan blev lite större, sedan drog hon den över sina två bråkiga barn. Inte helt säker på att detta är särskilt lärorikt, men däremot tycker vi att det är en väldigt festlig idé.

 

Nummer 2: bingo! 

Slå in några små presenter, som godis eller leksaker, den som sedan har fyllt sin bricka med “blå bil”, “ute och rastar hunden” och “brevbäraren” vinner! Jag lovar, de kommer att vara fastklistrade vid fönstret i minst en halvtimme. 

 

Nummer 3: surfplattor, telefoner och (spel)appar

Dessa fungerar perfekt för att hålla dina barn sysselsatta i flera timmar, om de inte blir åksjuka förstås 😉. Dock blir tid offline och mer kvalitetstid tillsammans allt viktigare i vårt digitala samhälle. Vi ska inte gå alltför djupt in på hur det kan påverka vår hälsa, men allt fler vetenskapliga studier visar att det har en negativ effekt på våra barn och ungdomar. Tips nummer 4 är ett bra alternativ istället för skärmen!

 

Nummer 4: ett frågekortspel 

Ett simpelt frågekortspel kan göra susen! Särskilt om frågorna berör ämnen som är viktiga för föräldrar och barn att diskutera. Som tur är, finns det många sådana alternativ på marknaden! Vi rekommenderar Vertellis familjespelet, ett spel som är uppskattat av många föräldrar runt om i världen. Spelet skapades inte i syfte för att skapa familjefrid under bilresor, utan detta är en idé från entusiastiska Vertellis-fans. Med hjälp av roliga men även meningsfulla frågor om dig själv och din familj, kommer du att lära dig saker som vanligtvis kanske inte hade kommit upp till ytan. Förutom att det är oerhört underhållande, skapar det djup och bidrar till värdefull kommunikation inom din familj.


Nedan finner du fem populära frågor från Vertellis familjespelet:

  1. “Vilken vana/tradition har din familj som du uppskattar?”
  2. “Hur hanterar du misslyckanden och är du en förebild för resten av din familj?”
  3. “Om du hade haft hela världens uppmärksamhet i 15 sekunder, vad hade du sagt?”
  4. “Vad tycker du är roligt eller svårt med att vägleda/lära dina barn?”
  5. “Finns det något som du ofta tänker på, oroar dig över eller som du tycker är spännande?”

Källa: Vertellis familjespelet


Skriv ner svaren på ett papper, gå laget runt så får du garanterat en unik och meningsfull stund med dina barn!

Skulle du vilja spela hela spelet, med olika spelrundor, betydligt fler frågor och spännande uppdrag? Klicka här.Nummer 5: hushållssysslor 

Vem säger att du inte kan vara produktiv samtidigt som du underhåller dina barn? Du kan låta dem hjälpa till i köket. Även väldigt små bra brukar vara duktig på att hacka grönsaker. Det enda du behöver göra är att hjälpa dem hålla kniven ;) Eller så får de vara med när du kör ditt zumba eller pilatespass online. På så sätt får du även in din egen träning för dagen!

 

 

Nummer 6: ljudböcker

Har du fått nog av att rita, bygga kojor eller bygga med lego? Sätt på hörlurarna och lyssna på en ljudbok tillsammans! Häll upp lite saft och gör det riktigt mysigt. Har du tur leder det kanske till en lite power-nap. 

 

High Five

Bart


I18n Error: Missing interpolation value "antal" for "{{ antal }} kommentarer"


Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste godkännas innan de kan visas

Tack för ditt besök!

Tack för visat intresse. Vi hoppas att du lämnar vår sida fylld av inspiration och att du känner dig exalterad över att få spendera mer tid med nära och kära. Om du gillar det vi står för, skulle vi gärna vilja höra mer från dig. Tillsammans kan vi göra världen till en bättre plats!