Varukorg

4 tips för att underhålla dina barn under bilresan

bart kloosterhuis

Bilresan till semesterdestinationen

Jag minns det som igår. En lång bilresa till södra Frankrike, Narbonne. Pappa bakom ratten, mamma som ivrigt (försökte) läsa kartan och min 10 år äldre bror som valde att döda sin tristess genom att reta sin lillebror.

Bråkande barn i baksätet är inte särskilt ovanligt under en bilsemester. Som tur är har vi kommit på fyra utmärkta (och lite lekfulla) lösningar som kommer att göra resan både smidig och lärorik!

Tips nummer 1:

Avdelare

Den här händiga pappan tänkte ”skitsamma, bara gör det!” Och satte upp ”väggar” mellan barnen i baksätet. Vi kanske inte hade kommit på detta själva men vi tyckte det var en rolig idé.

Tips nummer 2:

Resebingo!

Bestäm ett pris innan ni börjar, det kan vara godis ni köpt på bensinmacken eller vem som får bestämma över musiken den närmaste timmen. Den som först har lyckats fylla sin bingobricka vinner! Förutom av perioder av fokus och tystnad fyller du även på kunskapsbanken!

Tips nummer 3:

Surfplattor, telefoner och (spel)appar

Dessa fungerar perfekt för att hålla dina barn sysselsatta i flera timmar, om de inte blir åksjuka förstås 😉. Dock blir tid offline och mer kvalitetstid tillsammans allt viktigare i vårt digitala samhälle. Vi ska inte gå allt för djupt in på hur det kan påverka vår hälsa, men allt fler vetenskapliga studier visar att det har en negativ effekt på våra barn och ungdomar. Tips nummer 4 är ett bra alternativ istället för skärmen!

 

Tips nummer 4:

Ett frågekortspel:

Ett simpelt frågekortspel kan göra susen! Särskilt om frågorna berör ämnen som är viktiga för föräldrar och barn att diskutera. Som tur är, finns det många sådana alternativ på marknaden! Vi rekommenderar Vertellis familjespelet, ett spel som är uppskattat av många föräldrar runt om i världen. Spelet skapades inte i syfte för att skapa familjefrid under bilresor, utan detta är en idé från entusiastiska Vertellis-fans. Med hjälp av roliga men även meningsfulla frågor om dig själv och din familj, kommer du att lära dig saker som vanligtvis kanske inte hade kommit upp till ytan. Förutom att det är oerhört underhållande, skapar det djup och bidrar till värdefull kommunikation inom din familj.

Nedan finner du fem populära frågor från Vertellis familjespelet:

1. “Vilken vana/tradition har din familj som du uppskattar?”

2. “Hur hanterar du misslyckanden och är du en förebild för resten av din familj?”

3. “Om du hade haft hela världens uppmärksamhet i 15 sekunder, vad hade du sagt?”

4. “Vad tycker du är roligt eller svårt med att vägleda/lära dina barn?”

5. “Finns det något som du ofta tänker på, oroar dig över eller som du tycker är spännande?”

Skriv ner svaren på ett papper, gå laget runt så får du garanterat en unik och meningsfull stund med dina barn!

Skulle du vilja spela hela spelet, med olika spelrundor, betydligt fler frågor och spännande uppdrag? Klicka här.

 

High five,

Bart


I18n Error: Missing interpolation value "antal" for "{{ antal }} kommentarer"


Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste godkännas innan de kan visas

Tack för ditt besök!

Tack för visat intresse. Vi hoppas att du lämnar vår sida fylld av inspiration och att du känner dig exalterad över att få spendera mer tid med nära och kära. Om du gillar det vi står för, skulle vi gärna vilja höra mer från dig. Tillsammans kan vi göra världen till en bättre plats!