Hur ni spelar Vertellis online
Home > All > Hur ni spelar Vertellis online
Relaterade artiklar
Nyårslöften som håller!6 tips hur du kan utöva okomplicerad mindfulnessHur du får människor att öppna upp när ni spelar Vertellis!
Teman
ArbetslivsbalansFamilj & VännerJulklapparKärlek & RelationerOm VertellisPersonlig Utveckling
Moa Verngren - 30/11/2020

Hur ni spelar Vertellis online

Om vi ska vara helt ärliga - så finns det inget bättre än att slå sig ner i en mysig soffa, ta fram sitt favoritspel och skapa fina minnen tillsammans med vänner & familj. 

Men för de flesta av oss är det svårt att träffas just nu.

Vi alla vet att det är oerhört viktigt att hålla avstånd, men måste vi sluta umgås med varandra för det? Vi tycker inte det…  

Traditionella spel som Monopol och Uno kan vara lite svårt att spela på distans (och tro oss, vi har försökt 😆). Vertellis Holidayutgåvan är det bästa spelet att spela online eller via videosamtal! 

Vi har sammanställt de fyra vanligaste frågorna som våra fans har ställt till oss när det gäller att spela Vertellis online. Fortsätt att läsa för att se hur enkelt det är att flytta din Vertellis-upplevelse från matbordet till ditt virtuella bord. Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att göra din nästa online-spelkväll, oavsett om det är en liten sammankomst eller en stor fest, fylld med givande samtal och närhet.

 

1. Hur spelar vi online?

Först och främst, välj en plattform! 

Beroende på vad ni använder er av och gruppstorlek, finns där många olika (gratis) plattformar och appar ni kan välja mellan!

Några av våra favoriter?

Zoom - Perfekt för stora eller små grupper. Tänk dock på att gratisversionen endast tillåter samtal i upp till 40 minuter. Vår rekommendation: fråga i förväg om någon har ett Pro-konto så att spelet kan fortsätta utan avbrott!

FaceTime - Om alla har en Apple-enhet (t.ex. iPhone, iPad) är FaceTime ett bra alternativ. Gruppfunktionen tillåter dig att prata med upp till 32 personer samtidigt!

Skype - Tillåter dig att prata med upp till 50 personer. Om alla har ett Skype-konto, är det helt gratis.

WhatsApp - Bäst för små gruppsamtal (upp till åtta personer).

Facebook Messenger - Går att bjuda in upp till 50 personer i ett gruppsamtal (du behöver inte ens ha ett Facebook-konto!). Bonus? Ingen tidsgräns.

Slack, Email, SMS, Post - Fungerar bra om alla inte kan “träffas” på samma tidpunkt eller om du vill skapa lite mer connection i din arbetsgrupp!

Hett tips! För att säkerställa att alla känner sig inkluderade, hör av dig och fråga om alla känner sig bekväma med att använda den plattform du valt innan ni börjar. Du kan till och med be dem att testa i förväg (och ge dem en hjälpande hand om det behövs.) Tekniska problem är aldrig roligt att börja kvällen med.

 

Hur ni spelar Vertellis online?

2. Hur ställer vi frågorna till varandra?

När du vanligtvis spelar Vertellis läser varje spelare sina egna frågekort. Om du spelar på distans behöver du bara bli lite mer kreativ ... och det finns många sätt!

Om du...

Spelar via telefon: Ta ett kort och läs frågan högt så att den andra personen kan svara. Lätt som en plätt!

Spela via videosamtal: Här kan ni använda samma teknik som om ni spelar via telefon, men det finns även ett annat alternativ. Ta ett kort och (utan att titta) hålla det framför kameran så att den andra personen kan läsa det. Om du spelar med flera personer, se till att alla andra också blundar!

SMS: Starta en gruppchatt (eller flera) med vänner, familj, medarbetare - vem som helst! Ta en bild av ett kort och skicka det till gruppen dagligen eller varje vecka. Då kan alla svara när de har tid. Svar kan skickas som ett sms, röstmeddelande eller video. Detta fungerar lika bra med e-post!

Nyfiken på någons svar? Hör av dig till den personen enskilt eller skriv i gruppchatten! Målet är alltid att lära känna varandra ännu bättre. 

Skicka vanlig post: Välj ett kort från din kortlek och skicka det till någon du bryr dig om. Eller skriv frågan på ett personligt vykort! För att göra detta ännu mer meningsfullt, svara först själv på frågan och be sedan mottagaren att skicka svaret till dig. Ju mer ärlig och sårbar du är med ditt svar, desto mer kan du förvänta dig i gengäld.

Going All Out: Nyttja vårt Presentpaket för att beställa tre (eller fler) spel av Vertellis Holidayutgåvan och ge dem i present till de som du vill spela med. På så sätt, oavsett vilken plattform du använder, kan varje person ta kort från sitt eget spel. Bonus: varje person du skickar till kommer inte endast att få delta i ett givande samtal, utan även få en unik och meningsfull gåva!

En sista sak: Oavsett hur du väljer att spela, kom ihåg att målet med Vertellis är att komma varandra närmare genom att ställa reflekterande frågor! Det finns inget rätt eller fel sätt att spela Vertellis på!

 

3. Hur skapar vi den bästa virtuella upplevelsen? 

Du kanske inte kan ha vänner och familj samlade runt matbordet eller framför en sprakande brasa, men det finns många saker du kan göra för att göra din virtuella Vertellis-upplevelse minst lika mysig!

Våra rekommendationer?

Tänk på hur ni vanligtvis spelar Vertellis

Skulle du kunna tänka dig att ta med spelet på en släkt- eller familjemiddag? Eller när du ska dricka goda drinkar med dina vänner? Försök att återskapa den magin som finns när ni ses personligen. 

Ät middag tillsammans (online) och ta sedan fram Vertellis till desserten. Eller bjud in alla på en online-drinkkväll (tips: skicka ut ett spännande cocktailrecept innan kvällen för inspiration!) och spela Vertellis då. 

 

Sätt samtalen i fokus 

Vi vet att det är lätt att ha TV: n i bakgrunden under ett telefonsamtal eller att surfa runt på datorn medan du pratar via Zoom ... men du och ditt sällskap kommer att få ut det mesta av Vertellis om ni fokuserar på samtalen! 

Så sätt din multitasking åt sidan och lyssna med din fulla uppmärksamhet på dina medspelare. Tänk att det är exakt samma sak som när du har bjudit in gäster till ditt hem. Du skulle inte sitta bakom datorn eller slänga in en tvätt under en middagsbjudning. Din virtuella Vertellis-fest förtjänar samma uppmärksamhet!

P.S. Vill du försäkra dig om att alla följer dessa riktlinjer? Gör några regler! Innan ni börjar, be alla att sätta sina telefoner på ljudlös, stänga av eventuella distraktioner och vara närvarande med gruppen. Vi lovar att det är värt det.

Skapa en rolig atmosfär!

Allt du kan göra för att öka gruppens sammanhållning är en stor bonus. Vad händer om alla har pyjamas på sig? Eller en “ugly christmas sweater”? Eller väljer en rolig bakgrund för videosamtalet? Möjligheterna är oändliga!

 

Hur ni spelar Vertellis online

4. Vem kan jag mer spela med?

Har du redan styrt upp en virtuell spelkväll? Varför inte fortsätta? Ju mer du anstränger dig för att umgås online eller via telefon ser du att det inte är så svårt som det kan se ut - det är faktiskt väldigt kul!

Varför inte skänka lite av din tid genom att höra av dig till en förening eller välgörenhetsorganisation och fråga om de skulle vilja delta i en spelkväll på distans? 

Det är svårt att vara ensam, särskilt under julen. Det är ännu svårare när vi inte kan krama eller besöka dem vi älskar. Men tillsammans kan vi göra mycket för att förhindra att de som är ensamma inte känner sig ensamma.

Så, sträck ut en hand och hör av dig! Om du vill umgås med vänner och familj trots alla restriktioner, bestäm dag & tid för en spelkväll på distans tillsammans med Vertellis! Vi vet att frågorna i spelet hjälper er att komma varandra närmare, även om ni är mil ifrån varandra.

 

 

Vertellis Holidayutgåvan
Vertellis Holidayutgåvan
279 kr

Njut av härliga stunder (helt offline) tillsammans med dina nära och kära under jul & nyår med detta unika frågekortspel från Vertellis!

Prioritera genuina samtal, ökad förståelse och mer uppmärksamhet istället för överflöd av mat, dryck och dekorationer. Reflektera över året som gått samt dela drömmar och planer för nästkommande år, tillsammans med de du bryr dig om. Perfekt för vänner, familj och kollegor.

 • Det bästa spelet för jul & nyår
 • Spelas redan av mer än två miljoner människor runt om i världen
 • Sålt slut fem år i rad långt innan julafton

   Läs mer

   Customer Reviews

   Based on 119 reviews
   82%
   (97)
   18%
   (22)
   0%
   (0)
   0%
   (0)
   0%
   (0)
   E
   Erika Bohm
   Holiday utgåva.

   Lyfte vårt julfirande till dit vi alltid önskade den. Kan inte få bättre julklapp än att höra nära och kära berätta om allt spännande, glädjande, rörande och svåra som finns inom dem.
   Det berikar livet på djupet. Tack 🙏

   Tack Erika för dina fina ord! Så underbart att höra att vi hjälpt er att få en minnesvärd jul! Vi hoppas att ni fortsätter traditionen med att använda Vertellis Holidayutgåvan även kommande år. :)

   Å
   Åke Lantz
   Spel för flera generationer!

   Trodde inte spelet skulle passa för hela familjegruppen som var mellan 10-70 år men det gjorde det verkligen!

   Vilken härligt blandning av åldrar! Det gläder oss enormt att höra att ni fått kvalitetstid tillsammans och haft en fin stund ihop. God fortsättning!

   H
   Hanna t.

   Super bra spel för hela familjen för att komma varandra närmre och lära känna varandra på djupet